Turcia lansează în premieră o rachetă rusească şi provoacă furia SUA

593
Turcia lansează în premieră o rachetă rusească şi provoacă furia SUA - ngm3zjg0ndhmyjaznwiymtm2mmzmnme3-1602944332.jpg

Articole recomandate

Turcia a lansat în premieră o rachetă, în cadrul unui prim test al sistemului antiaerian rusesc S-400, recent achiziţionat de Ankara, informează Reuters. Departamentul de Stat al SUA a  apreciat drept „inacceptabilă” achiziţia acestui sistem. NATO şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea faţă de folosirea, de către Turcia, a sistemului S-400, relatează DPA, preluată de Agerpres.


„Acest sistem poate prezenta un risc pentru avioanele aliate şi poate afecta relaţiile dintre aliaţii NATO”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Alianţei cu sediul la Bruxelles.


„Sistemul S-400 nu poate fi integrat în sistemul de apărare antiaerian şi antirachetă al NATO”, a subliniat aceasta.


De asemenea, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, a declarat că SUA a exprimat „la cel mai înalt nivel” faptul că achiziţia de S-400 este „inacceptabilă” şi că Washingtonul se aşteaptă ca acest sistem să nu devină operaţional.


„Dacă se confirmă, condamnăm ferm lansarea acestei rachete, pe care o vedem incompatibilă cu responsabilităţile pe care Turcia le are faţă de NATO şi partenerul său strategic, SUA”, a adăugat Ortagus.


Presa turcă a relatat anterior că guvernul de la Ankara a testat rachete sol-aer pentru prima dată în condiţii operaţionale în apropierea oraşului Sinop de la Marea Neagra vineri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.528 secunde