Turcia impune restricții în privința magazinelor și călătoriilor cu autobuzul

Marţi, 24 Martie 2020
198
Turcia a impus, ieri, restricții asupra orelor de lucru ale magazinelor alimentare, a numărului de cumpărători din supermarketuri și de pasageri din autobuze, adăugând măsuri în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, în contextul în care numărul deceselor în rândul bolnavilor de Covid-19 a ajuns la 37, relatează Reuters.

Turcia a închis deja școlile, cafenelele și barurile, a interzis rugăciunile în masă și a amânat pe termen nedefinit meciurile din principalele ligi sportive, iar în același timp, a suspendat zborurile spre multe țări.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat, luni seară, noul bilanț al morților și a spus că numărul cazurilor de îmbolnăvire confirmate a crescut luni cu 293, ajungând la 1.529, cu un total de peste 24.000 de teste efectuate.

Conform ultimelor decizii, Ministerul de Interne a stabilit că magazinele alimentare și supermarketurile vor fi deschise doar între orele 06.00 și 21.00, cu maxim un client la fiecare zece metri pătrați de spațiu de magazin.

Autobuzele din și între orașe nu vor mai putea să depășească o capacitate de 50%, fiind nevoie de spațiu între pasageri, se arată în comunicatul ministerului. Pagina a fost generata in 0.1833 secunde