Turcia consideră Franța responsabilă de instabilitatea din Libia

244
Turcia consideră Franța responsabilă de instabilitatea din Libia - turcia-1580418235.jpg

Articole recomandate

Turcia a acuzat, miercuri, Franța că este responsabilă de instabilitate în Libia, după ce președintele francez Emmanuel Macron i-a reproșat omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că "nu și-a respectat cuvântul dat" și a continuat să intervină în problemele interne ale Libiei, relatează AFP. 


"Principalul responsabil pentru problemele din Libia de la începutul crizei în 2011 este Franța", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy. "Nu este un secret faptul că această țară oferă sprijin necondiționat liderului din estul Libiei, mareșalul Khalifa Haftar, în schimbul unui drept de control asupra resurselor naturale ale Libiei", a adăugat el. 


În cursul unei întrevederi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Paris, Macron l-a acuzat pe președintele Erdogan de nerespectarea cuvântului dat pentru trimiterea, "chiar în acest moment", de nave turcești cu mercenari sirieni în Libia. 


"Vedem în ultimele zile nave turcești cu mercenari sirieni care sosesc pe teritoriul libian, aceasta contravine explicit a ceea ce președintele Erdogan a promis că va face în cadrul conferinței de la Berlin, este nerespectarea cuvântului dat", a declarat președintele francez. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.395 secunde