Turcia amână toate evenimentele publice până la sfârșitul lui aprilie

271
Turcia amână toate evenimentele publice până la sfârșitul lui aprilie - turcia-1584728102.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a interzis, vineri, printr-un decret, toate evenimentele științifice, culturale și artistice până la sfârșitul lui aprilie, ca măsură de limitare a epidemiei provocate de coronavirus, informează Reuters.

Decretul publicat în Monitorul Oficial se referă atât la întrunirile și activitățile în spații închise, cât și la cele în aer liber.

În Turcia s-au confirmat patru decese provocate de Covid-19, a anunțat, joi seară, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca. Ultima victimă a epidemiei a fost o femeie în vârstă de 85 de ani, diagnosticată cu o afecțiune respiratorie extrem de contagioasă. S-au înregistrat 359 de cazuri de contaminare cu coronavirus în interval de o săptămână după primul. Conform ministrului de Interne, Suleyman Soylu, citat de Anadolu, 9.800 de persoane se află în carantină.

Koca a precizat că, la nivel național, s-au efectuat 1.981 de teste pentru coronavirus în ultimele 24 de ore, din care 186 au fost pozitive. Începând de duminica trecută, numărul de cazuri s-a dublat practic în fiecare zi.

Erdogan le-a cerut, miercuri, cetățenilor turci să rămână la domiciliu timp de cel puțin trei săptămâni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.508 secunde