Trupurile neînsuflețite a șapte migranți, găsite plutind pe apă

Duminică, 24 Noiembrie 2019, 15:49
165
Echipe de salvare italiene au găsit trupurile neînsuflețite a șapte migranți, dintre care cinci femei, după ce o ambarcațiune cu circa 150 de persoane la bord a naufragiat sâmbătă în largul insulei siciliene Lampedusa, a anunțat duminică paza de coastă italiană, informează AFP și dpa.


Trupurile neînsuflețite a trei femei au fost recuperate din mare de o patrulă, iar cele ale altor două imigrante au fost găsite pe mal de personalul vămilor, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Alte două trupuri neînsuflețite au fost găsite sâmbătă seara pe plaja din Cala Galera, pe coasta de sud a Lampedusei, informează Agerpres.

Operațiunile de salvare au fost complicate de condiții meteo dificile, pe mare valurile atingând doi metri înălțime, "dar și din cauza numărului mare de persoane căzute în mare în același timp".


Paza de coastă a Italiei a anunțat sâmbătă că a salvat 150 de migranți la circa o milă nautică (1,8 km) de Lampedusa, însă potrivit mărturiilor celor salvați, în jur de 20 de oameni erau dispăruți, potrivit Agerpres.

Parchetul din Agrigente (Sicilia) a declanșat o anchetă pentru ajutor acordat imigrației ilegale și omucideri.


Pagina a fost generata in 0.3396 secunde