Trupurile neînsuflețite a șapte migranți, găsite pe plaje din vestul Turciei

84
Trupurile neînsuflețite a șapte migranți, găsite pe plaje din vestul Turciei - deces-1452792166.jpg

Articole recomandate

Trupurile neînsuflețite a șapte migranți morți înecați au fost găsite miercuri seara pe plaje din vestul Turciei, situate în apropierea insulelor grecești, a relatat joi agenția de presă guvernamentală Anadolu, preluată de AFP.



Jandarmeria a deschis o anchetă după descoperirea unor victime în zonele de coastă ale provinciei Izmir, probabil decedate în naufragiul ambarcațiunilor în care s-au aflat, a precizat Anadolu. Turcia, care a primit 2,2 milioane de sirieni și 300.000 de irakieni, a devenit unul din principalele puncte de plecare pentru imigranții care doresc să ajungă în UE.

În pofida condițiilor de iarnă foarte grele, numeroși imigranți încearcă în fiecare zi să ajungă în insulele grecești. Săptămâna trecută, cel puțin 36 de imigranți și-au pierdut viața. Cadavrele altor trei persoane, două femei și un copil de cinci ani, au fost găsite luni.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), peste un milion de imigranți au intrat în UE în 2015, dintre care aproximativ 850.000 prin Grecia. Aproximativ 800 dintre ei au murit sau au fost dați dispăruți anul trecut.

Ankara și Bruxellesul au semnat la sfârșitul lunii noiembrie un 'plan de acțiune' ce prevede un ajutor european de 3 milliarde de euro pentru autoritățile turce în schimbul angajamentului lor de a controla mai bine granițele și de a lupta împotriva contrabandiștilor. Dar acest acord întârzie să producă primele efecte. În vizită luni la Ankara, vicepreședintele Comisie Europene Frans Timmermans a apreciat drept 'mult prea crescut' fluxul de imigranți între Turcia și Grecia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1267 secunde