Trupele belaruse, plasate în stare de alertă maximă la frontiera de vest a țării

224
Trupele belaruse, plasate în stare de alertă maximă la frontiera de vest a țării - 1-1597771132.jpg

Articole recomandate

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat marți că înalta conducere militară a țării a desfășurat unități ale armatei la frontiera de vest a republicii, plasându-le în stare de alertă maximă, ca reacție la o pretinsă amenințare din afară, potrivit Agerpres.


'Slavă Domnului că noi am reacționat și am desfășurat unități militare ale armatei noastre la frontiera de vest a republicii și le-am plasat în stare de alertă maximă', a afirmat Lukașenko în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate din Belarus, potrivit agenției de presă oficiale Belta.


Referindu-se la o pretinsă 'tensionare a situației' la granița de vest a țării, Lukașenko a evocat declarații făcute de unii lideri occidentali. 'Au apărut declarații (despre Belarus - n.r.) ale reprezentanților unor țări occidentale, inclusiv șefi de stat, care în genere nu știu unde se află Belarus', a spus el, făcând aluzie la criticile Occidentului față de reprimarea cu violență a manifestațiilor pașnice.


În același timp, Ministerul Apărării de la Minsk a anunțat marți că mai multe bombardiere au fost mobilizate la patrularea graniței de vest a Belarusului, ca parte a unor antrenamente de luptă, conform unui comunicat citat de RIA Novosti.


Duminică, la un miting al susținătorilor săi, Lukașenko - care se confruntă cu o mișcare inedită de contestare în urma alegerilor prezidențiale din 9 august, considerate falsificate de opoziție și de Occident - i-a îndemnat pe belaruși să-și apere țara de ingerințele externe, după ce Polonia și statele baltice au propus să medieze între putere și opoziție pentru organizarea 'unei mese rotunde de reconciliere națională'.


Încercând să-și fidelizeze structurile militarizate, Lukașenko a acordat marți medalii unui număr de peste 300 de reprezentanți ai Ministerului de Interne 'pentru servicii ireproșabile', unii fiind direct implicați în represaliile declanșate împotriva manifestanților.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7977 secunde