Trupele americane nu se vor implica în operațiunea Turciei în nordul Siriei

183
Trupele americane nu se vor implica în operațiunea Turciei în nordul Siriei - trupele-1570481597.jpg

Articole recomandate

Trupele americane staționate în Siria se vor retrage din zona frontierei cu Turcia, deoarece Ankara va desfășura în curând o operațiune prevăzută de mult timp în nordul țării, informează AFP, care citează un anunț făcut, duminică, de Casa Albă. 


"Turcia va efectua în curând o operațiune pe care o planifică de mult timp în nordul Siriei", a declarat Casa Albă într-un comunicat, după o convorbire telefonică între președintele american Donald Trump și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. 
"Forțele americane nu vor susține și nu se vor implica în operațiune, astfel forțele americane care au învins «califatul» teritorial al Statului Islamic nu vor mai fi în imediata apropiere", a precizat Casa Albă. 


Administrația de la Washington nu a oferit niciun detaliu cu privire la această operațiune turcă. Dar președintele Erdogan afirmase, marți, că Turcia a ajuns la capăt cu răbdarea față de SUA pe tema creării unei zone de securitate în nordul Siriei, amenințând cu o operațiune militară iminentă. 


"În acest stadiu, nu avem de ales decât să continuăm pe propria noastră cale", a afirmat șeful statului turc într-un discurs televizat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.817 secunde