Trump o ironizează pe Greta Thunberg. "E o tânără foarte fericită!"

151
Trump o ironizează pe Greta Thunberg.

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a ironizat-o, ieri, pe tânăra activistă de mediu Greta Thunberg, afirmând că aceasta "pare o tânără foarte fericită", după ce adolescenta, reținându-și cu greu lacrimile, a luat cuvântul, luni, de la tribuna ONU, notează AFP.

Adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani, devenită simbolul revoltei tinerilor în fața inacțiunii la urgența climatică, le-a cerut socoteală, luni, liderilor lumii într-un discurs pasionat, în care, cu o voce mânioasă, i-a acuzat că i-au "furat visurile și copilăria".

"Pare o tânără foarte fericită care privește spre un viitor luminos și minunat. Cât de plăcut de privit!", a ironizat președintele american, un negaționist notoriu al schimbărilor climatice și care a retras SUA din Acordul de la Paris.

Tweet-ul lui Trump a fost postat deasupra unei înregistrări video a discursului Gretei Thunberg, în care aceasta declara, între altele: "Oamenii suferă, oameni mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul unei extincții în masă și tot despre ce vorbiți sunt bani și povești despre creștere economică eternă. Cum îndrăzniți?"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5846 secunde