Trump nu exclude prelungirea armistițiului comercial cu China

84
Trump nu exclude prelungirea armistițiului comercial cu China - sua-1543939703.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump nu a exclus marți prelungirea armistițiului comercial de 90 de zile negociat cu omologul său chinez Xi Jinping sâmbătă la Buenos Aires pentru dezamorsarea conflictului comercial declanșat de Washington, relatează AFP.


"Negocierile cu China au început deja. Doar dacă acestea nu vor fi extinse, se vor încheia la 90 de zile din data minunatei și călduroasei cine cu președintele Xi în Argentina", a scris Trump pe Twitter.


"China a acceptat să reducă și să elimine taxele vamale asupra mașinilor ajunse în China din Statele Unite. În prezent, aceste taxe vamale sunt de 40%", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă care s-a întâlnit cu Xi Jinping la finalul summitului G20 desfășurat la Buenos Aires.


Sâmbătă, cei doi președinți "au ajuns la un acord pentru a pune capăt aplicării de noi taxe vamale", pentru 90 de zile, începând de pe 1 decembrie, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, în cadrul unei conferințe de presă, după dineul de lucru de peste două ore al liderilor celor două state și al consilierilor lor de la Buenos Aires.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Decembrie 2018
Stire din Actual : IMAGINEA ZILEI / Cu sicriul în metrou
Pagina a fost generata in 1.2508 secunde