Trump își ține promisiunea. Până în 2020 trupele americane vor fi retrase din Afganistan

154
Trump își ține promisiunea. Până în 2020 trupele americane vor fi retrase din Afganistan - trumpisitinepromisiunea-1564521782.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump vrea să înceapă retragerea trupelor americane din Afganistan înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite, din 2020, a anunțat, ieri, secretarul de stat Mike Pompeo, citat de AFP.


Întrebat cu ocazia unei intervenții la Economic Club din Washington dacă speră că efectivele americane din Afganistan vor fi reduse înainte de alegeri, Pompeo a răspuns: "Aceasta este directiva pe care am primit-o de la președintele Statelor Unite. A fost fără echivoc: puneți capăt războaielor fără sfârșit, începeți retragerea", a adăugat șeful diplomației SUA.
Înainte de a fi ales președinte în 2016, Trump a promis că forțele armate americane vor fi rechemate din Afganistan. După ce a ajuns la Casa Albă, el a acceptat însă să trimită efective suplimentare - circa 14.000 de militari - în cel mai vechi teatru de operațiuni unde sunt implicate Statele Unite.


De anul trecut, Washingtonul a început un dialog direct, fără precedent, cu talibanii, sperând să ajungă la un acord de pace care să permită retragerea trupelor, iar Trump și-a reafirmat dorința de a încheia războaiele fără perspective de încheiere și de a renunța la intervențiile militare costisitoare în alte țări. Pompeo a susținut că negocierile au permis înregistrarea unor progrese reale și a afirmat că este optimist.


În perspectiva alegerilor prezidențiale din Afganistan de la sfârșitul lunii septembrie, administrația Trump pare hotărâtă să accelereze tratativele, apreciază AFP. Negociatorul american Zalmay Khalilzad se află la Kabul, iar în zilele următoare va ajunge la Doha, pentru noi discuții cu insurgenții islamiști afgani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde