Trump îl îndeamnă pe Erdogan să încheie un acord cu militanții kurzi

190
Trump îl îndeamnă pe Erdogan să încheie un acord cu militanții kurzi - trump-1571343044.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump i-a trimis o scrisoare omologului său turc Recep Tayyip Erdogan în care îl avertizează să încheie un acord cu militanții kurzi din Siria pentru a evita astfel ca Washingtonul să distrugă economia Ankarei, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres. 


"Istoria vă va arăta într-o lumină favorabilă dacă rezolvați acest lucru într-un mod corect și uman. Dacă nu se întâmplă lucruri bune, veți fi văzut mereu ca personajul negativ. Nu fiți căpos. Nu fiți nesăbuit! Vă sun mai târziu", i-a scris Donald Trump lui Recep Erdogan, potrivit unei copii a scrisorii obținute de Fox News și a cărei autenticitate a fost confirmată de alte media americane. 


Scrisoarea este datată 9 octombrie, ceea ce înseamnă că a fost trimisă Ankarei după ce Trump a dat undă verde operațiunii turce în Siria, prin decizia de a retrage trupele americane, anunțată două zile mai devreme. 
Liderul de la Casa Albă a atașat la scrisoarea către Erdogan o scrisoare din partea unui lider kurd, în care acesta își exprimă dorința de a ajunge la un compromis cu Turcia. 


"Nu vreți să fiți responsabil pentru măcelărirea a mii de oameni, iar eu nu vreau să fiu responsabil pentru distrugerea economiei turce - și așa voi face", a mai adăugat Trump, îndemnându-l totodată pe omologul său turc: "Hai să găsim un acord bun". 


Dezvăluirea scrisorii survine după ce, miercuri, președintele turc s-a plâns că nu mai reușește să urmărească mesajele scrise în rețeaua Twitter de omologul său american privind poziția Statelor Unite față de conflictul din Siria. 
"Când ne uităm la declarațiile publicate de domnul Trump pe Twitter, am ajuns în situația de a nu mai putea urmări aceste tweet-uri", a declarat Erdogan ziariștilor care îl însoțeau la bordul aeronavei prezidențiale, la întoarcerea dintr-o vizită în Azerbaidjan. "Nu mai ținem pasul", a repetat Erdogan, citat de ziarul turc Hurriyet. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5046 secunde