Trump: Hillary va provoca al treilea război mondial din cauza Siriei

213
Trump: Hillary va provoca al treilea război mondial din cauza Siriei - trump-1477475573.jpg

Articole recomandate

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a declarat marți într-un interviu acordat Reuters că planul democratei Hillary Clinton pentru Siria "va duce la al treilea război mondial", din cauza riscului unui conflict cu forțele militare ale Rusiei, relatează News.ro.



"Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria. Vom ajunge la al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton", spus Donald Trump.

"Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia și Iran. Rusia este o țară nucleară, dar o țară unde rachetele nucleare funcționează, spre deosebire de alte țări care numai vorbesc", a atras el atenția.

Echipa de campanie a democratei a respins criticile, notând că atât experții republicani, cât și cei democrați l-au descris pe Trump ca incapabil să fie comandant suprem al forțelor armate.

"Din nou, copiază punctele discursului cu Putin și mizează pe temerile americanilor, refuzând în același timp să prezinte propriile planuri de a înfrânge ISIS sau să reducă suferința oamenilor din Siria", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Jesse Lehrich, într-un comunicat.

News.ro mai notează că Hillary Clinton a cerut instaurarea unei zone de excludere aeriană și a unor "zone sigure" pe teren pentru a apăra civilii. Unii analiști se tem că apărarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă ruse.

Donald Trump a insistat că înfrângerea organizației teroriste Statul Islamic reprezintă o prioritate mai mare decât convingerea președintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze, minimalizând astfel un obiectiv de bază al politicii SUA.

Omul de afaceri new-yorkez consideră că Assad este mult mai puternic acum decât în urmă cu trei ani.

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării capacitatea rivalei sale de a negocia cu președintele rus Vladimir Putin, după ce l-a criticat dur în perioada în care a fost șefă a diplomației.

Interviul a fost acordat cu două săptămâni înainte de alegerile din 8 noiembrie, în condițiile în care Trump este în scădere în sondaje. El a repetat și acuzația că "presa fraudează alegerile".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Actual : Campania electorală din SUA
Pagina a fost generata in 0.7092 secunde