Trump critică Acordul de la Paris invocând mișcarea "vestelor galbene"

315
Trump critică Acordul de la Paris invocând mișcarea

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat, sâmbătă, pe Twitter, că guvernul francez plătește factura sprijinului pentru Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, având în vedere durata protestelor "vestelor galbene" începute anul trecut, relatează EFE. 


"Cum procedează Franța cu Acordul de la Paris privind mediul? După 18 săptămâni de revoltă a protestatarilor în vestele galbene, cred că nu prea bine!", a scris Trump pe contul său de Twitter. "Între timp, Statele Unite au urcat în topul fiecărei liste de mediu", a adăugat el. 


De la începutul protestelor din Franța la sfârșitul anului trecut, Trump a insistat asupra conexiunii dintre mișcarea "vestelor galbene" și presupusa lipsă de popularitate a Acordului de la Paris, din care președintele a decis să retragă SUA. 
În Statele Unite, conform datelor oficiale, emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 0,9% în 2017 față de anul precedent, însă această reducere nu este legată de decizia președintelui american de a retrage SUA din Acordul de la Paris, deoarece aceasta va intra în noiembrie 2020. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4444 secunde