TRUMP AMENINȚĂ PE TWITTER! America are în vizor 52 de obiective iraniene

Duminică, 05 Ianuarie 2020
92
Președintele Donald Trump a amenințat sâmbătă că Statele Unite vizează atacarea a 52 de obiective iraniene dacă Teheranul va ataca poporul sau ținte americane ca răspuns la atacul cu dronă lansat de SUA în care fost a ucis comandantul militar iranian Qassem Soleimani în Irak, potrivit Reuters, citată de HotNews. Nearătând niciun semn că ar dori să reducă tensiunile ridicate de atacul de vineri pe care l-a ordonat, președintele american a emis pe Twitter o amenințare severă la adresa Iranului.

Trump a scris că Iranul "vorbește cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ținte ale SUA" ca răspuns la moartea lui Soleimani. Președintele american spune că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene" și că unele sunt "la un nivel foarte înalt și importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid și foarte rău". "SUA nu mai doresc amenințări!", a spus Trump, adăugând că cele 52 de ținte reprezintă cei 52 de americani care au fost ținuți ostatici în Iran după ce au fost capturați din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Sâmbătă, Casa Albă a emis un comunicat oficial privind atacul în care Soleimani a fost ucis "în temeiul Legii puterilor de război din 1973". Soleimani, în vârstă de 62 de ani, a fost un important lider militar iranian - șeful Forței Quds din cadrul Gărzilor Revoluționare și arhitectul influenței răspândite a Iranului în Orientul Mijlociu. Muhandis a fost liderul de facto al grupărilor paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare (PMF) din Irak.

Trump a făcut referire la un număr neobișnuit de potențiale ținte iraniene după ce un comandant important al Gărzilor Revoluționare Iraniene a menționat, de asemenea, un număr specific de ținte americane - 35 dintre ele - pentru posibile atacuri ca răspuns la uciderea lui Soleimani.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenția de știri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice și a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf. "Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident și un număr mare de distrugătoare americane și nave de război trec pe acolo. ... Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. ... Aproximativ 35 de ținte americane din regiune, precum și Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus el.

Două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad și o bază aeriană irakiană în care se aflau soldați americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citați de AFP. Atacurile au loc la o zi de la uciderea într-un raid american în Irak a puternicului general iranian Qassem Soleimani. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2205 secunde