Trump a propus ca uraganele să fie oprite cu bombe nucleare

166
Trump a propus ca uraganele să fie oprite cu bombe nucleare - mczoptq0mczoyxnopwmzyzyzmzk2ntaw-1566813527.jpg

Articole recomandate

Donald Trump ar fi propus, de mai multe ori, detonarea unor bombe nucleare în mijlocul uraganelor, ca să le oprească înainte să ajungă în Statele Unite, scrie digi24.ro


Președintele american ar fi prezentat ideea în timpul unor discuții private cu echipa lui de consilieri pentru securitate națională, a scris Axios, un site de știri de peste Ocean, care citează surse anonime.

Donald Trump ar fi întrebat de ce nu s-ar putea arunca o bombă nucleară fix în mijlocul uraganului, în timp ce furtuna traversează Atlanticul.

"Am înțeles, am înțeles. De ce nu le lovim cu bombe nucleare?", ar fi spus el, potrivit unei surse participante la discuție.

"Încep să se formeze în largul coastelor africane și se deplasează în Atlantic, aruncăm o bombă în ochiul uraganului și o împrăștie. De ce nu putem face asta?", a adăugat liderul de la Casa Albă, potrivit aceleiași surse.

Întrebat cum a reacționat cel căruia Donald Trump i-ar fi spus aceste lucruri, sursa a povestit că a spus: "Domnule, ne vom interesa".

Trump a reacționat apoi și a spus că uraganele trebuie oprite înainte ca ele să atingă țărmul american.

"Persoana respectivă a fost uluită. (...) Oamenii erau uimiți. După ce ședința s-a încheiat ne-am gândit: Ce naiba? Ce facem cu această propunere?", a mai povestit sursa respectivă.

Ideea de a distruge un uragan cu o explozie atomică datează din anii 50 și a venit de la un savant care lucra pentru guvernul american. Dar nu a fost încercată niciodată iar cei mai mulți dintre experți cred că nu ar funcționa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde