Trump a anunțat că a ordonat o anchetă privind scurgerile de informații după atentatul din Manchester

138
Trump a anunțat că a ordonat o anchetă privind scurgerile de informații după atentatul din Manchester - 160518trumpportraitjsw145p1c226e-1495728005.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a anunțat joi, în primul său discurs la NATO, că a ordonat Departamentului de Justiție să lanseze o anchetă pentru a identifica sursa scurgerilor de informații din ancheta vizând atentatul de la Manchester, ce reprezintă o "amenințare gravă" la adresa securității naționale. De asemenea, el a acuzat mai mulți membri ai blocului comunitar că datorează bani contribuabililor americani, relatează The Guardian.


Liderul de la Casa Albă a cerut ținerea unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Manchester în deschiderea discursului său.

"Nu există nicio relație pe care să o prețuim mai mult decât relația specială dintre Statele Unite și Marea Britanie", a spus el, precizând că scurgerile de informații din presa americană sunt "profund îngrijorătoare".

"Administrația mea va ajunge la sursa acestui incident", a promis el, adăugând că a cerut Departamentului de Justiție, dar și altor agenții să facă o anchetă aprofundată.

Președintele american a descris atentatul de la Manchester drept "barbar și crud", comis de niște "ratați".

"Terorismul trebuie oprit sau oroarea pe care ați văzut-o la Manchester și în atât de multe locuri va fi repetată pentru totdeauna (...). Trebuie să fim duri, trebuie să fim puternici și trebuie să fim vigilenți", a adăugat el.

Potrivit lui, NATO trebuie să se concentreze asupra "terorismului și imigrației", făcând, în mod clar, o legătură între cele două dosare. Salman Abedi, autorul atentatului de luni, s-a născut la Manchester din părinți libieni.

Trump a profitat de ocazie și pentru a le cere din nou membrilor NATO să crească cheltuielile pentru apărare, acuzând 23 dintre cele 28 de state din blocul militar că nu plătesc atât cât ar trebui.

"Acest lucru nu este corect pentru contribuabilii din Statele Unite", a atras el atenția.

Mai mult, potrivit lui, unele țări datorează încă bani din anii precedenți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1207 secunde