Trei suspiciuni de gripă la Constanța

250
Medicii constănțeni au identificat, săptămâna trecută, trei suspiciuni de gripă, după cum a declarat dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța. Pacienții au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Cadrele medicale le-au recoltat probe serologice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, din București, pentru confirmarea diagnosticului. Acum două săptămâni, un alt pacient a fost internat pentru că prezenta simptome specifice gripei, însă diagnosticul nu a fost confirmat.
De asemenea, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Sănătate Publică a județului Constanța, peste două mii de persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii. Față de săptămâna trecută, s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri cu 11,8%.
Deși au simptome comune, gripa și virozele pot fi diferențiate. În cazul gripei, în afară de febră sau de secreții nazale, bolnavul are dureri musculare pe tot corpul, dureri de cap și de glob ocular. În caz de gripă, este nevoie de prezentarea la medic, întrucât situația este mai gravă decât în cazul unei viroze. Specialiștii recomandă evitarea automedicației în cazul în care aveți simptome care indică gripa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6291 secunde