Trei soldați ucraineni au fost uciși în estul țării înainte de reluarea discuțiilor de pace

277
Trei soldați ucraineni au fost uciși în estul țării înainte de reluarea discuțiilor de pace - zwfhzgyzzda4ytdjogi2zmq1njrly2uy-1559736126.jpg

Articole recomandate

Trei soldați ucraineni au fost uciși în estul țării în confruntări cu separatiștii proruși, cele mai sângeroase de la învestirea noului președinte Volodimir Zelenski, a anunțat miercuri armata, cu câteva ore înainte de negocierile de pace, transmite AFP, citată de Agerpres.


În vizită la Bruxelles, în prima sa deplasare oficială în străinătate, Zelenski a acuzat Moscova că încearcă să accentueze tensiunile într-un război soldat cu peste 13.000 de morți de la debutul său în 2014 și a cărui reglementare politică se află într-un punct mort.

Potrivit armatei ucrainene, în cursul ultimelor 24 de ore, alți trei soldați au fost răniți în tirurile de artilerie grea ale rebelilor.

Emisarii ruși și ucraineni urmează să se întâlnească miercuri la Minsk pentru reluarea discuțiilor ce vizează găsirea unei soluții pașnice la conflictul din estul Ucrainei.

Kievul și statele occidentale acuză Moscova că îi susține militar pe separatiști, ceea ce Rusia dezminte în ciuda constatărilor mass-media, printre care și AFP.


"Delegația ucraineană la Minsk va reafirma că este inacceptabil să se încerce să discute cu noi plecând de pe o poziție de forță", a indicat Zelenski pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8611 secunde