Trei lideri occidentali importanți vizitează succesiv Macedonia

Joi, 06 Septembrie 2018
137
Trei lideri occidentali importanți vizitează succesiv Macedonia, începând de ieri, pentru a-și exprima sprijinul față de demersurile premierului Zoran Zaev de a valida acordul cu Grecia privind denumirea țării sale și, implicit, de a face încă un pas către aderarea acesteia la NATO, relatează DPA.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut, ieri, o conferință de presă comună cu șeful executivului macedonean, cancelarul austriac Sebastian Kurz va vizita, astăzi, Skopje, iar sâmbătă, același lucru îl va face cancelarul german Angela Merkel.

Aceste vizite au loc cu trei săptămâni înaintea referendumului din 30 septembrie, în care alegătorii macedoneni sunt chemați să valideze acordul cu Grecia conform căruia țara lor se va numi Republica Macedonia de Nord.

În luna iunie, autoritățile de la Skopje și Atena au pus capăt diferendului în legătură cu vecinul nordic al Greciei, denumirea acceptată de ambele părți fiind Republica Macedonia de Nord. Această soluționare a determinat Grecia să renunțe la opoziția față de aderarea Macedoniei la NATO. 

Pagina a fost generata in 0.1594 secunde