Transporturile în Atena, blocate și astăzi din cauza protestelor

2906
Transporturile în Atena, blocate și astăzi din cauza protestelor - grecia-1316678605.jpg
Capitala Greciei, Atena, este paralizată astăzi de o grevă generală în transporturi, declanșată ca reacție la noile măsuri de austeritate anunțate de guvern în speranța evitării falimentului statului și menținerii în zona euro.
Încetări ale lucrului au prevăzut și profesorii și angajații municipalității. Controlorii de trafic aerian au întrerupt activitatea timp de patru ore, companiile aeriene fiind obligate să își anuleze sau amâne zborurile.
Sectorul public va fi în grevă în ziua de 5 octombrie, iar o grevă generală este prevăzută pentru 19 octombrie.
Mișcările sociale reflectă furia, neîncrederea și consternarea populației în fața noilor măsuri anunțate ieri de executiv. Guvernul socialist a decis reducerea pensiilor care depășesc 1.200 euro, trimiterea în șomaj tehnic a 30.000 salariați din sectorul public până la sfârșitul lui 2011 și scăderea pragului minim de impozitare.
Grecia vrea să își convingă creditorii internaționali /Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europeană și zona euro să deblocheze a șasea tranșă, de 8 miliarde de euro, din împrumutul convenit în mai 2010, în lipsa căreia riscă să intre în încetare de plăți în octombrie, informează Agerpres.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Un nou val de proteste în Grecia!
Pagina a fost generata in 1.068 secunde