Tragediile armate se țin lanț în școlile din SUA

157
Tragediile armate se țin lanț în școlile din SUA - atacarmatsua-1358945513.jpg
Trei persoane au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-un campus studențesc din statul american Texas. Potrivit postului american ABC, cel puțin două persoane sunt în stare critică după ce au fost împușcate.


Victimele prezintă numeroase plăgi produse prin împușcare, necesitând îngrijire de urgență, fiind transportate la Spitalul Ben Taub din Houston.

Incidentul a avut loc la campusul North Harris, aparținând Colegiului studențesc Lone Star din orașul Houston, informează CNN.

Existența incidentului armat a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ.

Televiziunile americane au prezentat imagini în care un agresor pare să fi fost arestat. Un oficial din cadrul poliției texane a confirmat că un suspect a fost reținut, dar autoritățile caută un al doilea presupus agresor.

Amintim că Statele Unite au relansat dezbaterea asupra ac-cesului la arme de foc imediat după masacrul de la Școala primară Sandy Hook din Newtown, în statul Connecticut (nord-est), la 14 de-cembrie, când un atacator puternic înarmat a asasinat 20 de copii și șase femei. Alte atacuri armate au avut loc după cel de la Newtown, inclusiv în școli. Președintele Barack Obama s-a angajat să consolideze controlul asupra vân-zărilor de arme, cu scopul de a împiedica persoanele dezechilibrate mental și infractorii să achiziționeze arme de foc. El intenționează totodată să interzică armele de asalt, dar opoziția virulentă a republi-canilor în Congres face această propunere greu de concretizat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde