Tragedie pe cel mai mare aeroport din Rusia. Cel puțin 41 de oameni au murit

Luni, 06 Mai 2019, 15:47
296
Cel puțin 41 de oameni au murit pe cel mai mare aeroport din Moscova, după ce avionul cu care ar fi trebuit să zboare a luat foc, pe pistă. Aeronava decolase de puțin timp, către Murmansk, în nordul țării. Piloții raportaseră o defecțiune tehnică și au cerut să se întoarcă. În timpul aterizării de urgență, avionul a lovit pista și jumătatea din spate a luat foc. 


De altfel, scene terifiante au fost surprinse chiar de unul dintre pasagerii avionului Suhoi Superjet 100. Pe filmare se poate vedea cum flăcările au cuprins complet motoarele și aripile. O altă înregistrare, făcută din aeroport, arătă exact ce s-a întâmplat. Aeronava a atins pista fără probleme, dar apoi s-a desprins de la sol. A părut că țopăie, a lovit pista și toată partea din spate a fost cuprinsă de flăcări. Piloții au dus avionul într-o parte ferită a aeroportului iar pasagerii aflați în partea din față au ieșit cu ajutorul rampelor de evacuare.


Potrivit presei ruse și supraviețuitorilor, echipajul a făcut eforturi uriașe să salveze câți mai mulți oameni. Dar, din păcate, mare parte dintre pasageri nu au scăpat cu viață. Din informațiile inițiale, culoarul dintre scaune a fost blocat de călătorii care se ridicaseră deja să-și ia bagajele, așa că cei din partea din spate a avionului nu au avut pe unde să iasă.
Elena Markovskaia - anchetator: "Au fost 73 de pasageri la bord și cinci membri ai echipajului. Din cei 78 de oameni din avion, sunt 37 de supraviețuitori - 33 de pasageri și patru membri ai echipajului".


Suhoi SuperJet 100 este unul dintre primele avioane de pasageri făcute în Rusia după căderea URSS. A intrat în serviciu în 2011 și până acum au fost produse peste 150 de exemplare. Compania rusă de stat Aeroflot este principalul operator.
"Doar ce am decolat și avionul a fost lovit de un fulger. Aterizarea a fost brutală - aproape că am leșinat de frică", a declarat Petr Egorov, un pasager care a supraviețuit accidentului aviatic din Rusia.


Aeroflot spune că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i salva pe toți cei aflați la bord. Ulterior, compania aeriană a publicat lista cu supraviețuitorii accidentului aviatic.


Pagina a fost generata in 0.5886 secunde