Tragedie aviatică în Columbia. Avion cu zeci de oameni la bord, inclusiv o echipă de fotbal, prăbușit. Pilotul, un erou!

358
Tragedie aviatică în Columbia. Avion cu zeci de oameni la bord, inclusiv o echipă de fotbal, prăbușit. Pilotul, un erou! - accidentaviatic-1480430027.jpg

Articole recomandate

76 de persoane au murit și cinci au supraviețuit în urma prăbușirii unui avion, luni seara, la 50 de kilometri de Medellin, al doilea oraș ca mărime din Columbia, transmit DPA și AFP.

La bordul avionului, un British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia, se aflau

81 de persoane - nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de Medellin, unde urma să aterizeze.

Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca, astăzi, partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Șeful poliției din Medellin, Jose Acevedo, a declarat că șase per-soane au fost inițial salvate de la locul epavei avionului, dar că una dintre ele a decedat în drum spre spital.

Cele cinci persoane salvate sunt trei fotbaliști ai clubului brazilian Chapecoense - Danilo, Jackson Follmann și Alan Ruschel - și doi membri ai echipajului aeronavei.

Un purtător de cuvânt al Auto-rității de aviație civilă din Columbia a precizat pentru AFP că avi-onul declarase stare de urgență pentru "pană electrică" și că "accidentul a fost înregistrat, luni, la 22.34 (marți 03.34 GMT)".

Avionul decolase din metropola braziliană Sao Paulo și făcuse o escală la Santa Cruz de la Sierra, în Bolivia, înainte de a se îndrepta spre Columbia.

Elkin Ospina, primarul din La Ceja, o localitate aflată în apropierea zonei accidentului, a declarat pentru AFP că tragedia s-ar fi pro-dus din cauza faptului că avionul a rămas în pană de combustibil.

Aeronava companiei Lamia plecase din Brazilia și a făcut o escală la Santa Cruz de la Sierra, în Bolivia, înainte de a pleca către Medellin, a precizat conducerea pompierilor din Columbia într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin, luni seara, la ora locală 21.33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja.

Primele detalii ale accidentului arată că avionul ar fi pierdut altitudine și s-ar fi rupt în două la impactul cu pământul, într-o regiune greu accesibilă. Prăbușirea ar fi fost rezultatul unor probleme la sistemul de energie al aeronavei, dar această informație nu a fost confirmată în totalitate.

Pilotul aeronavei este considerat erou datorită deciziilor pe care el le-a luat. El a golit tot rezervorul de combustibil pentru ca avionul să nu explodeze. În felul acesta a salvat multe vieți.

În urma accidentului aeronavei care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense și care s-a prăbușit în apropiere de Medellin, finala Cupei Sudamericana a fost suspendată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6935 secunde