Toți locuitorii unui mic oraș din Elveția au fost victime ale unui atac cibernetic

193
Toți locuitorii unui mic oraș din Elveția au fost victime ale unui atac cibernetic - ataccibernetic-1629982216.jpg

Articole de la același autor

Datele personale ale tuturor locuitorilor dintr-un mic oraș din Elveția au fost expuse în urma unui atac cibernetic masiv, potrivit unei informaţii publicate de cotidianul Le Temps. Inițial, municipalitatea spusese că atacul a avut o amploare scăzută, dar apoi a recunoscut că a subestimat gravitatea lui.

Micul oraş Rolle (5.400 de locuitori), de pe malul lacului Leman, a fost victima unui atac de tip ransomware, care a afectat date de pe anumite servere administrative, relatează AFP. Municipalitatea a afirmat iniţial că este limitată cantitatea de date afectate și că acestea au putut fi recuperate datorită copiilor de siguranţă. Atacul a fost de amploare scăzută şi nu a afectat decât serverele de mesagerie care nu conţineau date municipale sensibile, a declarat primarul din Rolle, Monique Choulat Pugnale, pentru ziarul 24 heures.

Însă potrivit unei anchete publicate de cotidianul Le Temps miercuri, în realitate este vorba despre o piratare masivă. Municipalitatea din Rolle, care a depus plângere, a recunoscut miercuri seara că a subestimat gravitatea atacului, potenţialul de utilizare a datelor şi importanţa transparenţei pentru populaţia din Rolle.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9157 secunde