Tokyo ar putea declara starea de urgență dacă situația se agravează

177
Tokyo ar putea declara starea de urgență dacă situația se agravează - masca-1596182798.jpg

Articole recomandate

Starea de urgență ar putea fi instituită la Tokyo dacă situația epidemiologică se va deteriora și mai mult, a avertizat vineri guvernatoarea capitalei nipone, Yuriko Koike, după înregistrarea unui număr record de 463 de noi cazuri în 24 de ore.


Această cifră a depășit precedentul record de 367 de contaminări cu SARS-CoV-2 înregistrate într-o singură zi marți, ceea ce a suscitat preocupări privind o recrudescență a contaminărilor în Japonia, după ce aceasta își ridicase complet starea de urgență la sfârșitul lunii mai, potrivit Reuters.


"Dacă situația se agravează, Tokyo va trebui să ia în considerare decretarea propriei stări de urgență", a avertizat vineri Yuriko Koike, recomandând insistent locuitorilor metropolei nipone să respecte principalele reguli sanitare pentru a evita ca aceasta să se întâmple.


Autoritățile de la Tokyo au cerut din nou joi ca localurile care servesc alcool și sălile de karaoke să se închidă mai devreme pentru a preveni propagarea virusului, măsură ce va intra în vigoare luni până la sfârșitul lunii august.


Totalul infecțiilor la Tokyo se ridică la peste 12.000, peste jumătate dintre acestea fiind raportate în luna iulie, potrivit Kyodo.


Sursa: Reuters


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5787 secunde