Toată zăpada din Groenlanda este NEAGRĂ!

176
Toată zăpada din Groenlanda este NEAGRĂ! - groen87615103800-1411126175.jpg

Articole recomandate

Modificările climatice sunt mai dure decât ne imaginăm ."Nu am mai văzut niciodată așa ceva! Sunt șocat. Toată zăpada de aici este neagră", a declarat unul dintre cercetătorii care fac cele mai multe dese expediții în Groenlanda.

Jason Box tocmai s-a întors de pe continentul înghețat și a adus cu el o serie de fotografii șocante: toată întinderea de gheață și zăpadă are un strat dens de negreală, potrivit news.com.au.

"Nu vorbim doar despre un pic de negreală, ci este un negru intens", spune Box, care a creat un grup de cercetare cu denumirea Black Snow.

Una dintre explicații posibile ale fenomenului fără precedent este că asistăm la începutul unei avalanșe de fenomene care au toate legătură cu încălzirea globală, la fel ca și ultimele aspecte ciudate din Siberia și din zona Arctică.

Box a propus și o altă explicație pentru zăpada neagră: ar fi rezultatul unei puternice furtuni de zăpadă care a adus praf produs de vânt, combinat cu particule microbiologice și din incendiile de păduri de pe alte continente, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde