Tinerii din România pot călătorii gratuit în UE prin inițiativa DiscoverEU

Joi, 14 Octombrie 2021, 17:25
90
Vești importante de la Bruxelles. Comisia Europeană va furniza în cadrul inițiativei DiscoverEU permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.


Potrivit Antena3.ro, perioada pentru înscriere, pentru a călători în 2022, Anul European al Tineretului, se încheie pe 26 octombrie, la ora 12.00. Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru maximum 30 de zile.

Întrucât evoluția pandemiei, vedem cu toții, rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil care are o valabilitate de un an. Pentru a promova, pe de altă parte, mobilitatea sustenabilă participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul.

Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu Uniunii Europene, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport cum ar fi autocarul sau feribotul și doar în mod excepțional avionul.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2332 secunde