The Guardian: Turismul european ar putea să se redeschidă pentru americanii vaccinați

2212
The Guardian: Turismul european ar putea să se redeschidă pentru americanii vaccinați - 5948-1619435285.jpg

Articole recomandate

Turiștii americani ar putea să călătorească din nou în vacanță în Europa începând din această vară dacă se vaccinează împotriva Covid-19. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene a sugerat că americanii care și-au finalizat schema de vaccinare vor putea vizita Uniunea Europeană, relatează The Guardian.


Pentru ca acest lucru să devină posibil, Uniunea Europeană ar trebui să relaxeze restricțiile severe actuale – călătoriile non-esențiale sunt permise doar din Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda. Pentru a putea ajunge pe această listă verde, țările trebuie să aibă o rată de incidență nu mai mare de 25 de cazuri de Covid la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile și nu mai mult de 4% teste pozitive în ultima săptămână. Lista țărilor este actualizată în fiecare săptămână. Șefa Comisiei a sugerat, însă, că aceste reguli ar putea fi schimbate la timp pentru a coincide cu sezonul turistic de vară și pentru a lua în calcul acoperirea vaccinală.


„Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de EMA. Un lucru e clar, toate cele 27 de state membre vor accepta necondiționat turiștii care s-au vaccinat cu seruri aprobate de EMA”, a spus Ursula von der Leyen.


Ea a adăugat, însă, că o eventuală decizie va ține cont de situația epidemiologică, dar și că aceasta se îmbunătățește în Statele Unite. Săptămâna trecută, diplomații europeni au redeschis discuția privind criteriile folosite pentru a redeschide Europa pentru turiști - ratele de vaccinare din mai multe părți ale lumii „susțin actualizarea abordării noastre în ce privește călătoriile non-esențiale în UE”.


Deși țările nordice sunt rezervate în ce privește redeschiderea pentru turiști, guvernele Spaniei și Greciei, printre altele, susțin cu fermitate redeschiderea pentru a își putea revitaliza sectoarele turistice. Uniunea Europeană își pregătește sistemul bazat pe „pașaportul de vaccinare”, prin care persoanele care călătoresc vor putea dovedi că sunt vaccinate anti-Covid, că au fost testate negativ sau că au trecut deja prin infecție. Săptămâna trecută, Ursula von der Leyen a precizat că va ține de statele membre dacă vor face propriile aranjamente privind deschiderea pentru turiștii care prezintă astfel de pașapoarte. Grecia a anunțat deja că își deschide granițele pentru turiști americani care dovedesc că au fost vaccinați. Anterior și Italia anunțase că toți turiștii vaccinați sunt bineveniți în peninsulă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7114 secunde