Textul rugăciunii "Tatăl Nostru" va fi modificat de Sfântul Scaun

455
Textul rugăciunii

Articole recomandate

Reprezentanții Conferinței episcopale italiene au anunțat că textul rugăciunii "Tatăl Nostru" va fi modificat. Schimbarea vizează un vers care a stârnit dezbateri aprinse atât în Biserica Ortodoxă, cât și în cea Catolică, iar în trecut, Papa Francisc a declarat că susține modificarea.

Noua versiune a rugăciunii "Tatăl nostru" urmează să fie supusă aprobării Sfântului Scaun, transmite ANSA. Modificarea vizează versul "nu ne duce pe noi în ispită", care va deveni "nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită".

Noua versiune a cărții liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conține modificări și pentru alte rugăciuni și trebuie aprobată de Vatican. De pildă, se va schimba și începutul Gloriei în "pace pe pământ oamenilor iubiți de Domnul nostru".

Cu alte cuvinte, decizia stă în mâinile Papei, care este atât suveran al Statului Cetății Vaticanului (denumirea oficială a Vaticanului), cât și șef al Sfântului Scaun.

Încă de anul trecut, Papa Francisc a abordat acest subiect și a declarat că susține modificarea, explicând că traducerea "nu ne duce pe noi în ispită" nu este potrivită întrucât ar putea fi interpretată greșit - ca și cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat, potrivit BBC.

"«Nu mă lăsa să cad în ispită» este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat și nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat", a explicat Suveranul Pontif.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9319 secunde