Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19, concluzia unui centru medical după peste 50.000 de teste

471
Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19, concluzia unui centru medical după peste 50.000 de teste - pcr-1634147852.jpg

Articole de la același autor

Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii unui centru medical din România, după peste 50.000 de teste efectuate.


Reprezentanţii centrului medical OK Medical au anunţat, printr-o postare pe Facebook, că noua variantă Delta a SARS CoV-2 este detectată numai după apariţia simptomelor şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare.

Potrivit Antena3.ro,un test PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19.

"Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări:


Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore", se arată într-un comunicat emis de OK Medical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3695 secunde