Pentru a evita controalele din aeroporturi

Teroriștii implantează bombe sub pielea pasagerilor

434
Teroriștii implantează bombe sub pielea pasagerilor - terorismaeroport-1310052469.jpg

Articole recomandate

Autoritățile americane au avertizat companiile aeriene din țări terțe despre posibilitatea de a se confrunta cu teroriști care implantează bombe sub pielea pasagerilor, negând însă că aceste alerte ar avea legătură cu un risc de atentat imediat.

Presa americană, care citează oficiali din cadrul Administrației pentru Siguranța Transporturilor (TSA), a evocat proiecte ale "teroriștilor de a opera persoane pentru a le implanta materiale explozibile în scopul de a evita controalele de securitate" din aeroporturi.

Aceste informații, prezentate în special de Los Angeles Times, au fost transmise de TSA companiilor aeriene.

Potrivit cotidianului, aceste "informații ar putea să conducă la măsuri de control suplimentare în aeroporturile americane" deoarece, potrivit experților, "scannerele aflate în serviciu în prezent nu pot să detecteze bombele implantate sub piele".

Printre noile proceduri de securitate, subliniază cotidianul, agenții ar putea recurge mai sistematic la "prelevări de probe pe piele pentru depistarea oricărei urme de explozibil". Pentru moment, subliniază cotidianul, aceste teste "nu sunt realizate decât în cazul unui număr mic de pasageri".

"Este vorba despre noi informații privind o tehnică ce ar putea să fie utilizată (de teroriști), dar nu există nimic care să indice un pericol imediat", a declarat un oficial american din cadrul ser-viciilor de securitate, potrivit căruia sunt "luate măsuri de securitate la nivel internațional și în Statele Unite".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney a recunoscut că TSA și Departamentul de Secu-ritate Internă a oferit "o perspectivă largă companiilor aeriene în privința recentelor informații care menționează intenția teroriștilor de a lua ca țintă sectorul aerian".

Dar, a nuanțat el, aceste măsuri nu sunt legate cu nimic de un "pericol iminent sau specific". El a declarat, de asemenea, "că nu este surprinzător deloc" faptul că "teroriștii caută din nou modalități de evitare a controalelor de secu-ritate pentru a viza avioanele".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1854 secunde