Teroare la Istanbul! Zeci de morți și răniți în măcelul din Clubul Reina

226
Teroare la Istanbul! Zeci de morți  și răniți în măcelul din Clubul Reina - teroare-1483361243.jpg

Articole recomandate

Atentat sângeros în noaptea de Anul Nou, într-un club din Istanbul, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți. Potrivit media turce, atacatorul, deghizat în Moș Crăciun, a deschis focul în clubul Reina, situat pe malul Bosforului, fiind în continuare căutat de poliție, relatează AFP.

Cetățeni din mai multe țări arabe se numără printre cei 39 de morți în atacul armat, potrivit AFP și Reuters. Ministerul Afacerilor Externe preci-zează că, până la acest moment, nu există persoane de cetățenie română printre victimele identificate în urma incidentului, informează Agerpres.

Citat de agenția de presă proguvernamentală Anadolu, ministrul pentru Familie, Fatma Betul Sayan Kaya, a afirmat că cetățeni din Arabia Saudită, Maroc, Liban și Libia se numără printre persoanele ucise, fără a oferi cifre exacte pentru fiecare țară. La Amman, Ministerul iordanian de Externe, citat de agenția oficială Petra, a precizat că trei iordanieni au fost uciși și patru răniți în atentatul de la Istanbul. Ministerul tunisian de Externe a transmis la rândul său că doi cetățeni tunisieni au murit în atac.

Atacul, revendicat de Statul Islamic

Organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat, ieri, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentatul produs la Istanbul, transmite Reuters.

"În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată", afirmă comunicatul organizației jihadiste.

Preveniți de americani

Cotidianul Hurriyet scrie că poliția și serviciile secrete au primit informații privind riscul unui atac al SI în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Turcia.

Numeroase arestări și percheziții au avut loc în toată luna decembrie, în tentativa de prevenire a unui eventual atentat.

Într-un alt articol, Hurriyet mai scrie că Turcia a primit o avertizare din partea serviciilor de informații americane pe data de 30 decembrie cu privire la un posibil atac terorist la Istanbul sau Ankara în noaptea de Anul Nou. Locul atacului nu era specificat în această avertizare, menționează articolul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : Noi arestări legate de atacul de la Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atentat terorist la Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atac la Centrul Islamic  din Zurich
Pagina a fost generata in 0.5572 secunde