Terapie cu anticorpi monoclonali administrată în premieră unui pacient din Gorj

210
Terapie cu anticorpi monoclonali administrată în premieră unui pacient din Gorj - anticorpi-1634924107.jpg
Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată, în premieră, vineri, unui pacient internat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu.


Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a unităţii medicale, pacientul care a beneficiat de terapia respectivă are 58 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a primi aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi şi care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe, scrie Agerpres.

"Bărbatul a fost internat vineri la secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgu Jiu. Echipa medicală care se ocupă de caz a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, are o formă uşoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturaţie bună de oxigen, fiind eligibil pentru acest tratament. Pacientul se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2", se arată în postarea SJU.

Potrivit Realitatea.net, unitatea medicală a primit 16 doze de anticorpi monoclonali din partea Ministerului Sănătăţii. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7805 secunde