Teodor Meleșcanu, despre românul răpit în 2015 Burkina Faso: Este complicat. Se cer bani. Legal, nu putem să dăm

573
Teodor Meleșcanu, despre românul răpit în 2015 Burkina Faso: Este complicat. Se cer bani. Legal, nu putem să dăm - iulianghergutrapitburkinafaso689-1533641831.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, spune că în cazul românului răpit în august 2015 în Burkina Faso este menținută în continuare Celula de criză, dar situația rămâne în continuare una complicată, deoarece răpitorii cer o recompensă pe care statul român, legal, nu o poate plăti.

"În ceea ce privește situația din Burkina Faso, noi menținem în continuare activă Celula de criză care se ocupă de această temă și suntem într-un contact foarte strâns cu autoritățile din Mali. Am avut și o vizită cu ministrul de Externe din Burkina Faso. În continuare, mergem pe ideea de a găsi o soluție de aducere a lui în țară. Din păcate, situația e puțin cam complicată. E vorba de răpitori care cer și o anume contribuție financiară, lucru pe care noi nu putem, legal, să îl facem", a declarat Meleșcanu, potrivit news.ro.

El a spus că a avut recent o discuție, la Londra, cu Frank Timiș, al cărui angajat era românul răpit și că speră, prin intermediul unor societăți care l-au angajat, prin intermediul unor firme de asigurări, să se găsească o soluție pentru eliberarea lui.

Iulian Gherguț, responsabil cu securitatea minei de mangan din Tambao, situată în provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali și Niger, a fost răpit în 4 aprilie 2015 de cinci persoane înarmate, care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare. Răpirea cetățeanului român a fost revendicată de gruparea jihadistă salafistă Al-Mourabitoune. În august 2015, gruparea teroristă a publicat o înregistrare video cu cetățeanul român răpit, în care acesta face apel la autorități să negocieze eliberarea sa.

De asemenea, jihadiștii al-Qaeda din Mali au dat publicității pe 2 iulie 2017 o înregistrare cu șase ostatici străini, printre care se numără și românul Iulian Gherguț. Ostaticii sunt prezentanți de rând de către un narator, care susținea că nu au existat până în acest moment negocieri pentru eliberarea lor. La sfârșitul înregistrării, vocea naratorului se adresează familiilor celor răpiți și susține că nu au început până acum negocieri reale, dar apoi menționează că negocierile continuă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5196 secunde