Directorul Mossad, Yosef Cohen:

"Tehnologiile antiteroriste pot îngreuna activitatea spionilor"

182

Articole recomandate

"Activitatea spionilor devine tot mai dificilă din cauză că tehnologiile folosite la prinderea teroriștilor pot duce uneori la compromiterea operațiunilor", a declarat directorul serviciului israelian de informații Mossad, Yosef Cohen, transmite Reuters.

Într-una din rarele sale apariții publice, la o conferință pe teme bugetare desfășurată la Ministerul israelian de Finanțe, Cohen a evocat provocările pe care le reprezintă pentru eforturile de "acoperire" a ofițerilor Mossad tehnologiile de recunoaștere facială și documentele de identitate digitalizate.

"Oriunde mergem, trebuie să ținem cont de faptul că serviciile de securitate devin tot mai puternice. Puteți să vă închipuiți că o mare parte din problemele sau provocările agenției au legătură cu faptul că amprentele dvs., retina sau fața dvs. devin practic un pașaport", a spus Cohen, subliniind că astfel de măsuri sunt menite de regulă să ajute demersurile de combatere a terorismului și nu contraspionajul. "Acest aspect, care ne afectează în foarte mare măsură, s-a schimbat foarte mult și este în plină extindere", a adăugat el.

În 2010, Emiratele Arabe Unite au acuzat Mossadul de asasinarea la Dubai a unui furnizor de arme al mișcării radicale palestiniene Hamas și a făcut publice înregistrări video cu echipa care a executat asasinatul, precum și imagini cu pașapoartele occidentale - și falsificate - ale membrilor echipei, ceea ce a pus Israelul într-o situație jenantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7443 secunde