Țările baltice denunță ideea Rusiei de a comemora începutul ocupației sovietice

137
Țările baltice denunță ideea Rusiei de a comemora începutul ocupației sovietice - tarile-1562932192.jpg

Articole recomandate

Estonia, Letonia și Lituania au anunțat, în această săptămână, că i-au convocat pe reprezentanții diplomatici ruși în capitalele lor respective pentru a protesta împotriva planului Moscovei de a celebra începutul ocupației țărilor baltice de către Uniunea Sovietică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează France Presse.

Ministerele de Externe ale acestor trei state, astăzi toate membre ale UE și NATO, au descris drept "cinice și provocatoare" planurile Rusiei de a marca pe teritoriul său cu focuri de artificii și artilerie recucerirea celor trei țări de la Germania nazistă de către armata sovietică în 1944.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat, joi, că aceste manifestații ar permite "milioanelor de cetățeni din întreaga lume să sărbătorească cu Rusia aniversarea marii victorii asupra fascismului".

Sovieticii au instituit în țările baltice un sistem de represiune brutală împotriva opozanților politici și deportări în masă, inclusiv a femeilor și copiilor, în lagăre de muncă forțată din Siberia, amintește AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde