Țara în care școlile se redeschid după aproape doi ani de când au fost închise din cauza Covid

212
Țara în care școlile se redeschid după aproape doi ani de când au fost închise din cauza Covid - clasa-1641981337.jpg

Articole recomandate

După aproape doi ani de când școlile au fost închise din cauza pandemiei Covid 19, școlile din Uganda se redeschid.


Practic, aceasta a fost cea mai lungă perturbare a instituțiilor de învățământ la nivel global din cauza pandemiei de Covid 19, potrivit Națiunilor Unite, conform CNN. 


După ce s-a luat decizia de închidere a școlilor practic 15,5 milioane de elevi nu au mai mers la ore, potrivit Dennis Mugimba, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.


Apoi, cei din învățământul superior s-au întors la școală în mod treptat, dar elevii de grădiniță și cei de ciclul primar, aproximativ șase milioane, nu au fost lăsați să revină la școală.


“Sunt încântată că mă întorc la școală. Nu mi-a fost ușor să fiu în siguranță acasă atât de mult timp, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu, care m-a protejat. Tot timpul mi-am dorit să mă întorc la școală pentru a mă pregăti să ajung contabilă”, a declarat Rachael, pentru Reuters.


Însă oficialii ugandezi se așteaptă ca o treime dintre copiii care erau la școală când a început pandemia să nu se întoarcă, ceea ce s-ar putea dovedi o lovitură grea pentru perspectivele noii generații într-o țară care se luptă cu rata ridicată a șomajului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6826 secunde