Talibanii interzic protestele și sloganurile care nu primesc aprobarea lor

140
Talibanii interzic protestele și sloganurile care nu primesc aprobarea lor - talibaniproteste-1631196135.jpg

Articole de la același autor

Talibanii au luat măsuri pentru a înăbuși protestele față de guvernarea lor, interzicând orice demonstrație care nu are aprobare oficială atât pentru întrunirea în sine, cât și pentru sloganurile care ar putea fi scandate, relatează The Guardian.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al grupării islamiste, condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, talibanii i-au avertizat pe oponenți că trebuie să obțină permisiune înainte de orice protest, altfel se vor confrunta cu consecințe legale severe.

Interdicția formală emisă miercuri vine după confruntări violente și uneori letale între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe. Femeile au fost deseori în fruntea protestelor.

În Kabul, un miting a fost rapid dispersat de securitatea armată a talibanilor, în timp ce mass-media afgane au relatat că un protest din orașul nord-est Faizabad a fost, de asemenea, spart.

Este un nou semnal că noul guvern interimar al Afganistanului - format în întregime din loialiști talibani - se îndepărtează rapid de promisiunile de moderație făcute la preluarea puterii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.614 secunde