Suspiciuni de atac terorist, la bordul navelor. "Zeci de celule jihadiste discută să atace aviația"

194
Suspiciuni de atac terorist, la bordul navelor.

Articole recomandate

Statele Unite ale Americii ar putea extinde și la alte aeroporturi interdicția de a aduce laptopuri în cabinele avioanelor, a declarat secretarul american pentru securitate internă John Kelly, informează AFP.

Amenințarea de a provoca explozia unei bombe ascunse într-un laptop "este reală, și eu cred că ea devine tot mai reală", a declarat ministrul, în timpul unei audieri în Senat.

"Am putea lua măsuri într-un viitor nu atât de îndepărtat pentru a extinde numărul de aeroporturi (n.r. - unde se va aplica interdicția)", a adăugat el.

Washingtonul a interzis aducerea de laptopuri și tablete în cabinele avioanelor care asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale, invocând în susținerea acestei decizii riscul de atentate.

Cele opt țări ale căror companii și aeroporturi sunt vizate sunt toate aliate sau partenere ale SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe și Maroc.

Marea Britanie a luat măsuri similare, care se aplică avioanelor cu destinația sau provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Responsabili în domeniul antiterorist au atenționat că grupări jihadiste sunt pe cale să dezvolte bombe ce ar putea fi plasate în spațiul prevăzut pentru bateriile aparatelor electronice.

"Aflăm în fiecare zi că zeci de celule jihadiste discută să atace aviația. Trebuie să le supraveghem pentru a vedea dacă ele vor trece de la discuție la acțiune. Aceasta este o amenințare reală, prezentă mereu. Dacă nu putem dejuca amenințarea, ne putem aștepta la ajustări suplimentare la politicile de securitate într-un viitor foarte apropiat", a mai spus Kelly. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3168 secunde