Suspectul în atacul din Toronto, o persoană retrasă și cu nevoi speciale

245
Suspectul în atacul din Toronto,  o persoană retrasă și cu nevoi speciale - suspectul-1524577056.jpg

Articole recomandate

Suspectul în atacul cu camionetă de luni de la Toronto, în care au murit 10 persoane și alte 15 au fost rănite, a participat la un program de liceu pentru elevi cu nevoi speciale, unde mergea deseori pe culoare cu capul plecat și cu mâinile strânse la piept, relatează Reuters.

Conform poliției, Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat la 26 de minute după ce ar fi intrat cu o furgonetă albă închiriată într-o mulțime în nordul orașului Toronto, punând mai multe persoane la pământ.

Într-o înregistrare video făcută de un trecător și difuzată la CBC TV, se vede un bărbat care îndreaptă un obiect spre un polițist care strigă la el să se pună la pământ, în timp ce suspectul îi cere să fie ucis: "Omoară-mă!". Polițistul care a refuzat să îl împuște pe șoferul camionetei a primit aprecieri pentru reținerea de care a dat dovadă în fața suspectului, care pretindea că are o armă asupra sa.

O fostă colegă a suspectului, Shereen Chami, a spus că Alek Minassian nu era violent. Ea a precizat că tânărul a făcut parte dintr-un program al Școlii Thornlea, din suburbiile nordice ale orașului Toronto, pentru elevi de liceu cu nevoi speciale, participând atât la cursuri obișnuite, cât și la cursuri separate.

Shereen Chami și-l amintește mergând pe culoare cu mâinile strânse la piept și cu capul plecat, scoțând în același timp zgomote ciudate, ca o tânguire. "Nu era o persoană sociabilă. Din câte îmi amintesc, era absolut inofensiv", a spus ea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3256 secunde