Summitul european din 7 și 8 februarie, consacrat bugetului UE pentru 2014-2020

149
Summitul european din 7 și 8 februarie, consacrat bugetului UE pentru 2014-2020 - uniuneaeuropeana-1358442793.jpg

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a hotărât asupra orientării summitului European, prevăzut pentru 7 și 8 februarie, spre bugetul 2014-2020 al Uniunii Europene, transmite Mediafax.


Rompuy l-a primit miercuri pe șeful guvernului finlandez, Jyrki Katainen, care este în relații tensionate cu premierul britanic, David Cameron, în contextul în care acesta din urmă a cerut tăieri bugetare semnificative în propunerile Comisiei Europene.


Van Rompuy nu a plănuit deschiderea negocierilor cu noile propuneri:

"Punctul de plecare va fi propunerea discutată în cadrul summitului consacrat bugetului UE în noiembrie, însă Herman Van Rompuy va ține cont de rezultatele consultărilor pentru a le "îmbunătăți și completa".


În ultima propunere, acesta a redus cu 75 de miliarde cererile Comisiei Europene, pentru un buget de 973 de miliarde de euro, echivalentul a 1.01% din PIB-ul european.


Președintele Consiliului European a redistribuit finanțarea pentru anumite sectoare pentru a o realoca agriculturii și fondurilor de coeziune destinate regiunilor cele mai sărace.


Mai multe țări, printre care Germania, Marea Britanie și Finlanda, au considerat această propunere ca fiind încă prea mare.
Franța a insistat asupra necesității de a anula reducerea de 3,54 de miliarde de euro pe an de care beneficiază Londra, care ar suporta cea mai mare parte a costurilor cu Italia, completează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9986 secunde