Suedia nu va semna Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare

138
Suedia nu va semna Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare - suedia-1563104642.jpg

Articole recomandate

Suedia nu va ratifica Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare, dar va solicita statut de observator, a anunțat ministrul de Externe, Margot Wallstrom, invocând absența unei definiții clare a armelor vizate de text, transmite AFP.

Tratatul, aprobat în iulie 2017 de 122 de state, printre care și Suedia, cheamă la interzicerea "armelor nucleare sau a altor dispozitive explozive nucleare".

Vineri, într-o conferință de presă, Margot Wallstrom a declarat că, deși Suedia a aprobat textul, a exprimat în același timp îngrijorări legate de lipsa de claritate în ce privește armele vizate de tratat, cât și față de raporturile între acest tratat și alte texte, precum Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare.

"Aș fi dorit să avem o convenție pe care să o putem semna, dar trebuie să fim realiști", a explicat ea, subliniind că Suedia rămâne atașată unei lumi fără arme nucleare. "Guvernul nu îl va semna deocamdată și nu va cere parlamentului să-l ratifice", a declarat Margot Wallstrom, recunoscând că guvernul său minoritar - format din social-democrați și Verzi - nu dispune de sprijin suficient în legislativ pentru ratificarea textului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9938 secunde