SUA trimite două baterii Patriot în Turcia

188
Ministrul american al Apărării, Leon Panetta, a semnat ordinul de trimitere a două baterii de rachete de tip Patriot și a 400 de militari în Turcia, pentru apărarea teritoriului acestui stat de even-tuale atacuri cu rachete din Siria, informează Reuters, preluând o știre difuzată, vineri dimi-neață, de cotidianul The New York Times (NYT). 


În total, șase baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi trimise în Turcia - câte două de către SUA, Olanda și Germania - menționează NYT. Toate se vor afla sub comanda NATO și sunt programate să devină operaționale până la sfârșitul lunii ianuarie, scrie aceeași publicație.

Miniștrii de externe din statele membre NATO au aprobat, la 4 decembrie, desfășurarea de rachete sol-aer Patriot în sudul Turciei, după ce Ankara a prezentat o cerere oficială în acest sens. Scopul declarat al deciziei este de a proteja teritoriul turc de eventuale rachete lansate din Siria, unde au loc lupte între trupele guvernamentale fidele regimului Bashar al-Assad și forțele rebele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Actual : Regimul sirian  este aproape  de prăbușire
Pagina a fost generata in 1.3759 secunde