SUA și Mexic vor înființa o echipă comună pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri

207
SUA și Mexic vor înființa o echipă comună  pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri - sua-1534425408.jpg

Articole recomandate

Agenția americană de combatere a traficului de droguri, Drug Enforcement Administration (DEA), și guvernul mexican vor înființa o echipă comună la Chicago care va viza cartelurile de droguri mexicane și pe liderii acestora și finanțele lor, în tentativa de a limita fluxul de droguri care a dus la o creștere a numărului de decese în urma unor supradoze, au declarat oficiali din cele două țări, citați de Reuters.

Șeful de operațiuni al DEA, Anthony Williams, a declarat într-o conferință de presă comună cu oficiali ai guvernului mexican de la Chicago că vizarea finanțelor cartelurilor este foarte importantă, întrucât "singurul scop al acestor entități este acela de a face bani".

Mexicul rămâne principală "autostradă" pentru cocaină către SUA și a devenit principala sursă de heroină, ceea ce alimentează o creștere a numărului de dependenți de opioide în SUA. De asemenea, Mexicul este un furnizor major de metamfetamină.

"Nu este doar o problemă a Chicago, este o problemă națională. De fapt, este o problemă internațională", a declarat Brian McKnight, agentul special care conduce divizia DEA din Chicago, în cadrul unei conferințe de presă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0857 secunde