SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis

Joi, 13 Septembrie 2018
109
SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis de apărare balistică al Japoniei, au anunțat oficiali americani din sfera apărării, într-un comunicat citat de Reuters.

Testul sistemului Aegis, fabricat de Lockheed Martin, "asigură încredere în viitoarea capacitate a Japoniei de a răspunde amenințărilor crescânde din regiune", a declarat Samuel Greaves, directorul Agenției americane de apărare antirachetă (MDA).

Japonia a decis anul trecut să-și extindă capacitățile de apărare antirachetă cu sistemul Aegis fabricat de SUA, având în vedere pericolul reprezentat în opinia sa de rachetele nord-coreene.

Tokyo are rezerve față de promisiunile nord-coreenilor de a renunța la programele de arme nucleare și balistice și consideră că Phenianul constituie principala amenințare pentru securitatea sa, chiar dacă președintele american Donald Trump s-a angajat să obțină progrese în direcția denuclearizării. Totodată, Trump a îndemnat Japonia să cumpere mai multe echipamente militare americane și alte bunuri din SUA.

"Suntem angajați să ajutăm guvernul nipon să-și modernizeze capacitatea națională de apărare antirachetă în fața amenințărilor emergente", a menționat Greaves. 

Pagina a fost generata in 0.3261 secunde