X
X
Mai multe ştiri online:

SUA și-au încheiat retragerea militară din nord-estul Siriei

Ştire online publicată Vineri, 06 Decembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
SUA și-au încheiat retragerea militară din nord-estul Siriei, menținând un număr de circa 600 de militari în restul țării după repoziționarea și reducerea efectivelor, a declarat ministrul Apărării, Mark Esper, într-un interviu acordat agenției Reuters, după summitul NATO de la Londra. 


Declarațiile lui Esper ar putea semnala sfârșitul unei perioade de turbulențe și incertitudini în privința prezenței militare americane în Siria după ordinul inițial de retragere anunțat de președintele Donald Trump, în octombrie. 


De atunci, numărul efectivelor americane în Siria s-a redus cu circa 40% de la aproximativ 1.000. 
Esper a subliniat că dispune de o marjă de manevră de a suplimenta sau reduce cu un mic număr forțele din Siria, în funcție de necesități, dar că nivelul efectivelor va rămâne în jurul a 600 în viitorul previzibil. 


Pe de altă parte, Mark Esper nu a exclus posibilitatea ca SUA să-și reducă și mai mult prezența militară în Siria dacă aliații europeni vor contribui la misiunea în această țară. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3865 secunde