SUA recunosc: Atacul asupra spitalului "Medici fără Frontiere" a fost o greșeală

116
SUA recunosc: Atacul asupra spitalului

Articole recomandate

Statele Unite recunosc că au bombardat un spital din Afganistan, atac în urma căruia au murit 22 de persoane. Comandantul forțelor americane în Afganistan a declarat astăzi că lovitura a fost o greșeală. Cu o zi în urmă, același oficial spunea că atacul a fost cerut de guvernul afgan pe motiv că în spital se ascund talibani.


Chestionat de o comisie a Senatului american, generalul John Campbell a spus că decizia Statelor Unite de a efectua un raid asupra spitalului din provincia afgană Kunduz a fost o greșeală.

Organizația Medici fără Frontiere a condamnat luni 'contradicțiile' din declarațiile SUA cu privire la bombardamentul american de vineri spre sâmbătă asupra spitalului asociației umanitare din Kunduz, în nordul Afganistanului, atac care a făcut cel puțin 22 de morți, notează Agerpres.

'Declarațiile (Washingtonului) cu privire la atac se schimbă neîncetat. Mai întâi a fost o daună colaterală, apoi un tragic incident și acum ei încearcă să arunce responsabilitatea asupra guvernului afgan', a reacționat indignat directorul general al organizației umanitare, Christopher Stokes, după afirmațiile generalului american John Campbell, șeful misiunii NATO în Afganistan.

Generalul Campbell a declarat anterior că raidul aerian american a fost solicitat de armata afgană, după ce Alianța Nord-Atlantică susținuse inițial că bombardamentul a fost cerut de soldați americani aflați în dificultate în fața rebelilor talibani.

'Realitatea este că SUA au dat drumul la aceste bombe', a mai declarat directorul organizației Medici fără Frontiere. 'Nimic nu poate justifica un atac atât de îngrozitor', a concluzionat Christopher Stokes, care a cerut duminică 'o anchetă transparentă și independentă' pentru a face lumină asupra 'acestei posibile crime de război'.

Medici fără Frontiere a anunțat duminică că spitalul său din Kunduz a încetat să mai fie funcțional în urma bombardamentului din noaptea de vineri spre sâmbătă, atac în care și-au pierdut viața 12 membri ai personalului medical și 10 pacienți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4829 secunde