SUA, Marea Britanie și Australia își îndeamnă cetățenii să evite aeroportul din Kabul

205
SUA, Marea Britanie și Australia își îndeamnă cetățenii să evite aeroportul din Kabul - tariindemn-1629982408.jpg

Articole de la același autor

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Ambasada SUA din Kabul le recomandă cetăţenilor americani să nu se deplaseze la aeroportul internaţional Hamid Karzai, potrivit unei alerte de securitate transmise miercuri. Australia îndeamnă cetățenii săi și cei care au vize pentru acest stat să părăsească zona, fiind o ameninţare foarte importantă, încă valabilă, de atac terorist. De asemenea, guvernul britanic recomandă evitarea oricărei călătorii în Afganistan, din același motiv.

Cetăţenii aflaţi deja la poarta Abbey, la porţile de est şi de nord au primit recomandarea de a pleca imediat, potrivit alertei de securitate emise de ambasada SUA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6036 secunde