SUA, invitate la reuniunea de la Astana de Rusia și Turcia

165
SUA, invitate la reuniunea de la Astana de Rusia și Turcia - siriaf4od2c7gaq-1484412889.jpg

Articole recomandate

Turcia și Rusia au decis să invite Statele Unite la convorbirile de pace privind criza din Siria care vor avea loc pe 23 ianuarie, în capitala kazahă, Astana, a anunțat sâmbătă ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters.


Șeful diplomației turce a reafirmat că Ankara se opune includerii în discuțiile de la Astana a grupării militante kurde YPG.


''Referitor la reuniunea de la Astana, comitetul își afirmă sprijinul pentru delegația militară și își exprimă speranța că reuniunea va consolida încetarea focului'', a declarat Înaltul comitet pentru negocieri (HCN), ce regrupează o mare parte a opoziției siriene, într-un comunicat publicat la finalul unei reuniuni desfășurate la Riad.


HCN și-a exprimat speranța că reuniunea va restabili încrederea prin aplicarea rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU, în special a articolelor privitoare la distribuirea ajutoarelor și la eliberarea deținuților.


Negocierile de la Astana privind viitorul Siriei au fost anunțate la finalul lunii decembrie după intrarea în vigoare a unei noi încetări a focului în Siria, unde conflictul armat s-a soldat cu peste 310.000 de morți începând din 2011.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4289 secunde